Vuoden 2013 MM finaalipäivä käynnistyi 20 finaaliin karsiutuneen koirakon (sadasta) ryhmäliikkeillä. Zicin paikalla istuminen sujui hienosti. Paikalla makuun jälkeinen sivulle nouseminen aamuauringossa sen sijaan tuotti yllärin ja Tarja joutui antamaan toisen käskyn. Muutama piste annettiin siis tasoitusta kisakumppaneille heti aluksi. Yksilöliikkeitä Zici pääsi suorittamaan tuomareitten lyhyen tauon jälkeen. Helle alkoi olla melkoinen, varmasti lähellä 30 astetta, ja se näkyi sekä koirissa että erityisesti ohjaajissa. Zicin sarja kehässä oli erinomainen! Pientä kynsien rapsahdusta hyppyesteeseen lukuun ottamatta sarja oli virheetön. Tällä kertaa suoritusvauhti ja voima ei kuitenkaan riittänyt tuomareille ja pisteet jäivät vaatimattomiksi. Ykköstulos kuitenkin MM-finaalista on sellainen saavutus, että sitä ei kovin moni kykene koskaan hankkimaan. Silti kisasta jäi asioita hampaankoloon, joten treenaaminen jatkukoon. Tästä linkistä kukin pääsee arvioimaan Zicin suoritusta MM-finaalissa:

http://www.youtube.com/watch?v=LYkHVC-16U0&feature=youtu.be

Suomalaisista Christa & Kaaos ja Katja & Zen ottivat hopea- ja pronssimitalit, joten kuoharia päästiin skoolaamaan sekä joukkue- että yksilömitalien kunniaksi. Lämpimät onnittelut siis kaikille mitalisteille!

Palkintojenjaon, onnitteluiden, kättelyiden, halausten ja kaiken muun härdellin jälkeen pakattiin suomalaisleiri telttoineen, häkkeineen, lippuineen ja palkintoineen asuntoauton ruumaan. Siellä ne matkaisivat meidän mukanamme koti-Suomea kohti, kun Ässää ja Ninaa lukuun ottamatta muut joukkuekoirat palaisivat lentämällä kotiin. Kisapaikalta pois pääseminen vähän viivähti, kun kapeat tiet oli täynnä Frisbee-porukan autoja. Meidän pikkuauto kun ei ihan pienestä rakosesta mahdu, jouduimme odottamaan heidän tapahtumansa päättymistä. Takaisin leirintäalueella oltiin niin myöhään, että joukkueen yhteiselle illalliselle ei ollut enää asiaa. Harmi sinänsä, mutta näin tänä vuonna. Siispä Hallerissa koottiin grilliin mitä kaapista löytyi, katsottiin ja analysoitiin Zicin suorituksia videolta ja ehtipä tuo Tarja yön pimeydessä vielä treenata Spotin tokotkin. Pari olutta siihen illan päätteeksi (saksalaiset naapurit pelastivat minut oluen puutteesta), suihkuun ja sitten ansaitulle levolle.