23.12 Matkaan Flix ja tyttö jonka me nimettiin Mikaelaksi.

Auto aamulla valmiiksi: Aamupala vielä Anan kanssa. Pentujen väsähtäessä kerättiin tavarat ja baanalle.

Eka pätkä Freiburgiin noin 2h Flix alkuun protestoi häkkiä.. ymmärsi varsin nopeasti että huutamalla sieltä ei pääse pois..Eka pysähdys pikkuiset remmiin ja pissalle..olivat kyllä reippaita. Seuraava pissapaikka :…Flix alkoi yhtä äkkiä pyörimään ja kappas oli ihmiskakkaa ympäri koiran…tosi kiva…ei kun rättiä käteen ja puhdistamaan.. haju kyllä jäi pitkäksi aikaa.. Ihana pentu. Matka eteni noin 2h pätkissä hyvin nukkuivat ja rauhoittuivat ..Zocosta tuli jälleen kasvattaja..se on kyllä hieno ..antaa pentujen touhuta ja on aina yhtä lunkiJ.

Jouluruokaostoksetkin piti tehdä.. Eipä ole ikinä ennen käynyt jouluruokia ostamassa Nettomarketista…leivät sentään saatiin naapurin leipäkaupasta.. No pääasia että on jotain syötävää..

Göttingeen jäätiin yöksi..pennut pihalle ja niille laitettiin lattialle (meidän ”sauna eteiseen”) leikkikehä..

Tämä eka ajopäivä sujui kyllä kivasti.. Näistähän taitaa kasvaa maantiematkaajiaJ))

 

24.12. Matkapäivä numero kaksi. Pennut heräsivät mukavasti 6.30. Nopsasti ulos ja sitten leikkikehään puuhailemaan. Raststettellä oli sopivasti myös suihkut, joten matkaa lähdettiin jatkamaan melko lailla freesinä. Saksan puolta oli taitettavana n. 450 km, ennen kuin saavuimme laivasatamaan. Liput käteen ja suoraan laivaan – aika hyvä ajoitus. Isot koirat saivat jäädä autoon, mutta Flix ja Mikaela pääsivät tutustumaan laivamatkailun ihmeelliseen maailmaan. Vähän keinutti, joulukuusen alla olevien lahjapapereiden rapina oli mukavaa, laivan tädit kävi ihailemassa ja Frankwurteriakin saivat vähän maistaa.

WP_20141224_004.jpg

Tunti hurahti ja sitten oltiin Tanskassa ja siitä parin tunnin kuluttua jo Ruotsissa. Malmöhön tultuamme pohdimme kovasti ajettaisiinko Jonköpinkiin Brahe Husille asti, mutta päätimme sitten kuitenkin jäädä yöksi tuttuun paikkaan Örkelljungaan.

IMG_2207.jpgIMG_2212.jpg

Olihan kuitenkin jouluaatto! Siispä ripustimme jouluvalot palamaan, pennut leikkikehään ja kokkasimme jouluateriaksi kananrintaa sitruunakastikkeessa, punakaalta, spetseleitä sekä asiaan kuuluvat salaatit. Ei ehkä ihan perinteistä, mutta hyvältä maistui.

WP_20141224_002.jpg

 

25.12. Pitkin poikin Ruotsia. Ruotsi on muuten pitkä maa ….. Vaikka aamusta lähdettiin reippaasti liikkeelle Helsingborgin läheltä ja Tukholma ohitettiin kolmen maissa iltapäivällä, niin iltaan mennessä ei ehditty Huddiksvallia pidemmälle. Tänään alkoi jo mielessä käydä, että josko ajettais pari pidempää päivää, niin oltaisiin perjantaina illalla kotona. Saapa nähdä miten tälle ajatukselle käy. Pennuilla alkoi olla virtaa kuin pienessä pitäjässä. Ihan selkeästi sellaista juoksuenergiaa, kun eivät olleet pariin päivään pääseet vapaana juoksemaan. Eivätkä kyllä päässeet tänäänkään. Se sitten näkyi painimisena ja tappeluna. Varsinaisia riiviöitä todellakin. Lunta kohdattiin ekaa kertaa ja takitkin piti päälle jo pukea kun pakkasta alkoi olla reilu kymmenen astetta. Eipä nuo takit paljon pieniä hidastaneet – viihtyivät vain pidempään ulkona. Yöpaikaksi bongattiin yhden huoltamon piha, jolle oikein luvan kanssa parkkeerattiin. Pienellä etsimisellä löysimme myös sähköpistokkeen ja vaikka luvassa ei siitä mitenkään erityisesti mainittu, päätettiin vähän lainata sitä. Eipä parkkiluvassa sitä kiellettykään ;) Keli oli tosi kylmä ja tuulinen, joten ulkoilut jäi lyhyeksi. Edessä oli kuitenkin vielä pentujen väsytys ja sitten aika käydä nukkumaan. Huomenissa olisi tiedossa pitkä ajopäivä.