Toinen kisapäivä lähti käyntiin hieman alavireisenä. Eilinen pieni pettymys tahtoi kulkea mukana ja Tarja sai tehdä melkoisesti töitä sen nollaamiseksi. Päivä olisi kuitenkin uusi ja Zicille vahvat liikkeet vuorossa. Zici starttasi kehään tänään numerolla 15, joten niin pitkää odotusta ei tullut kuin eilen.

Kehä aloitettiin ruudulla. Zici bongasi hyvin merkin ja merkiltä ruudun, joten sen löytymisestä ei ollut mitään huolta. Myös loppuosa hienosti. Tunnari oli rivinä ehkä paras mitä Zici onikinä tehnyt: suoraan omalle kapulalle, siisti nosto ja palautus. Myös tuomarit palkitsivat tästä. Luoksetulon stopit onnistuivat mainiosti ja seuraaminen oli taattua Ziciä: tasaisen varmaa suoritusta. Lopussa meinasi mopo vähän keulia ja paikalla käännöksissä tuli pientä sivukosketusta. Vire oli korkealla ja tekemisen fiilis hyvä. Ennen paikallaistumisia Zicin sijoitus oli viides.

Paikalla istumiset tehtiin koko kilpailun lopuksi. Zici istui topakasti kympin edestä paikallaan ja nousi tällä viimeisellä liikkeellä vielä pykälällä. Loppusijoitus oli siis neljäs ja tittelilistaan voi lisätä POHJ & N TVA! Joukkueena Suomi voitti suvereenisti kultaa. Henkilökohtainen mitali jäi viiden pisteen päähän.

Joukkuekultaa sekä Jessican ja Oilin henkilökohtaisia mitaleita juhlistettiin vielä koko joukkueporukalla Peppesin Pizzojen ääressä. Kiitos kaikille mukavasta illasta!

Monta kertaa näiden arvokisareissujen aikana on mietitty, että mikä tässä jutussa on se, joka saa päivä toisensa jälkeen treenaamaan - parhaimmillaan monta kertaa päivässä. Mikä saa ajamaan tuhansia ja tuhansia kilometrejä autolla. Mikä saa laittamaan itsensä likoon niin, että suoritus kulkee veitsenterällä. Mikä saa ottamaan riskin siitä, että koettu pettymys on kauhea ja mikä toisaalta saa aina uudestaan odottamaan sitä ihmeellistä tunnetta kun kaikki menee kehässä yhdessä koiran kanssa niin kuin unessa. Tunteiden vuoristorata on kuin huumetta. Sitä haluaa aina uudestaan ja uudestaan. Haluaa kokea sen yhteyden oman koiran kanssa, joka johtaa täydelliseen onnistumisen olotilaan. Siksi on valmis myös kohtaamaan ne pettymykset, joita niitäkin tulee väkisinkin matkan varrella.

Kuluneen tokovuoden vuoristorata on nyt kuljettu. Vuoden 2012 Helsingin PM-kisojen 4. sija, Budapestin MM-karsintapäivän 4. sija, SM-kilpailujen 4. sija ja nyt Lilleströmin PM-kisojen 4. sija ovat luoneet monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Uusi tokovuosi on kohta alkamassa. Petrattavaa siis jäi edelleen, joten Messarista alkavalla karsintakiertueella nähdään!