Zicin kisapäivä alkoi aamuvarhaisella linnunlaululla. Lähimetsän pikkueläjät olivat iloisina hereillä jo varhain ja sitä kuunneltiin paljon mieluummin kuin liikenteen hälyä Hallerissa. Koirat ulos, kahvit tulelle ja sitten valmistautumaan ryhmäliikkeisiin. Zici astui kehään neljännessä paikallaoloerässä. Sekä makuu että istuminen meni moitteetta, joten näistä täydet pisteet ja hyvä lähtö yksilöliikkeisiin.

Zicin vuoroa odotellessa lähdin vizslojen kanssa erkkarin näyttelypaikkaa etsimään. Se oli n. 15 min kävelymatkan päässä ja kehään oli ilmoitettu sekä Nadas että Szep. Aikataulut petti kuitenkin sekä näyttelyn että tokojen osalta, joten lopputuloksena molemmat vizslat jäivät pois kehästä ja me lenkkeiltiin tokon ja näyttelypaikan väliä pikkuhölkällä. Szepin kanssa tultiin kehälle juuri kun tuomari loeptteli valionarttujen yksilöarvostelua, mutta hän ei suostunut ottamaan enää Szepiä kehään. Arvosteli sitten näyttelyn ulkopuolella Excellentin arvoiseksi, joten arvoitukseksi jää mikä olisi ehkä ollut sijoitus.

Zici pääsi kehään hieman tuomarien lounastauon jälkeen. Rauhallisen varmalla ja virheettömällä suorituksella Zici ja Tarja saalistivat 283,25 pistettä ja päivän neljännen sijan. Näillä pisteillä näyttäisi sunnuntain finaalipaikka melkoisen varmalta, mutta sehän tietysti vahvistuu vasta huomisen karsintapäivän jälkeen. Kahdelta päivältä yhteensä pääsee finaaliin 20 koirakkoa ja finaali käydään siis sunnuntaina. Loppukisapäivä seurattiin sitten muiden suomalaisten suorituksia ja iloittiin Katjan ja Zenin hienosta kakkossijasta. Ninalle ja Anulle tuli valitettavasti pieniä virheitä, joten Nina joutuu ainakin vielä huomisen jännittämään finaalipaikkaa. Suomen joukkue johtaa kuitenkin joukkuekisaa tällä hetkellä n. 16 pisteellä.

Päivän palkintojenjaon jälkeen kasasimme tavaramme ja palasimme Camping Halleriin huoltamaan itseämme ja autoamme. Huomenna on koirilla lepopäivä, joten aamulla ei tarvitse olla kisapaikalla vasta kuin 7:30 seuraamassa toisen karsintapäivän suomalaissuorituksia.

Illan päätteeksi olemme seuraillee luonnon omaa ilotulitusta. Mahtavia salamoita ja valon välkettä jytinän kera. Onneksi tämä tuli vasta illalla eikä kisapäivän aikana!